Es publica un llibre basat en un diari personal durant la Guerra Civil a Balaguer

Camilo Cava Balcells, era un advocat balaguerí que escrivia articles a la premsa local. Va viure a Balaguer durant tota la Guerra Civil i durant aquest període es va dedicar a escriure un diari sobre la vida quotidiana a la ciutat.

L’any 1982 Josep Pla feia una investigació sobre un camp d’aviació que hi havia a Balaguer durant la Guerra i un dels fills de Camilo Cava li va deixar el diari per extreure’n informació. Pla va descobrir que en aquell diari hi havia dades de gran valor però també molt sensibles. Ara després de 80 anys, la família de Camilo Cava, molt conscient del valor d’aquest diari li cedia els documents originals a Josep pla i portava el seu fons fotogràfic a l’Arxiu Comarcal de la Noguera.

En total hi ha tres versions originals del diari que han permès la edició del llibre Diari (Balaguer, juliol 1936-març 1939) a Josep Pla i que ajuden a entendre la vida quotidiana a la ciutat en temps de Guerra.

Amb documents oficials s’han pogut contrastar els fets narrats en aquest diari on s’hi poden trobar dades molt exactes. Per a l’Arxiu Comarcal de la Noguera aquesta crònica diària permet obtenir informació rellevant sobre la Guerra Civil a Balaguer.

El Diari (Balaguer, juliol 1936-març 1939) es presentarà de forma oficial aquest proper divendres 14 de desembre a les 8 del vespre a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Balaguer.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.