El PSC debatrà en assemblea presentar una moció de censura a l’alcalde de Balaguer i el PDeCAT no descarta donar-hi suport

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Balaguer han manifestat aquests dies el seu malestar arran de l’aprovació del pressupost per aquest 2018 sense que s’hagi debatut al ple una al·legació conjunta presentada pels regidors del PDeCAT, el PSC i el regidor no adscrit Albert López. Aquesta al·legació, entre altres qüestions, reduïa les inversions proposades inicialment de 3,4 milions d’euros en un global 1,4 milions.

L’al·legació finalment no va tirar endavant arran d’un informe desfavorable de secretaria que considerava que les reclamacions no s’ajustaven al que hauria de ser una al·legació d’acord amb la Llei d’Hisendes Locals.  Els grups a l’oposició consideren que es tracta d’una mesura “poc democràtica” i que se’ls ha negat el dret de debatre al ple.

Per la seva banda, Jordi Ignasi Vidal, l’alcalde de Balaguer, defensa el procediment que s’ha dut a terme ja que assegura, que s’ha seguit la llei.

Vidal també insta als partits de l’oposició a anar als tribunals si creuen que s’ha comès una “il·legalitat”.

L’oposició ha descartat utilitzar la via judicial i estudia una resposta política conjunta.

Des del PSC es va posar damunt la taula la possibilitat d’una moció de censura a l’actual equip de govern com forma de resposta.

Des del PDeCAT no han descartat donar suport a aquesta possible moció de censura, si finalment el grup socialista decideix tirar-ho endavant sempre i quan, asseguren, es tracti d’una “proposta constructiva i no en contra de ningú”.

Pel que fa a la moció de censura, Jordi Ignasi Vidal explica que formaria part del joc democràtic si s’aconseguís la majoria, tot i que destaca que s’hauria d’explicar molt bé a la ciutadania.

Un del punts clau en els pactes és l’aspecte nacional. Mentre que el PDeCAT assegura que és un tema que, en clau local, s’hauria de deixar de banda, ERC defensa que en el moment actual és indispensable.

No serà fins la setmana vinent que el PSC debatrà en assemblea si finalment decideix tirar endavant l’opció de la moció de censura, una proposta que s’hauria de consensuar amb el PDeCAT i el regidor Albert López per aconseguir la majoria de 9 regidors.


Informa: Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.