Professionals del CAP de Balaguer es formen en la prescripció de l’activitat física als pacients

Professionals del Centre d’Atenció Primària de Balaguer es formen aquests dies en la prescripció de l’activitat física. En el marc del Dia Mundial de l’Activitat Física celebrat el passat 6 d’abril l’equip ha participat en una classe pràctica al parc lúdic de la capital de la Noguera ubicat al Molí de l’Esquerrà. La Roser, fisioterapeuta de l’Hospital Santa Maria de Lleida ha estat l’encarregada d’ensenyar els beneficis de cada aparell perquè puguin prescriure als pacients el tipus d’activitat física que han de realitzar, ja que fins ara només feien recomanacions.

Prèviament a la classe pràctica, han rebut formació sobre els ítems de l’activitat física en base d’una documentació elaborada des del Departament de Salut.

D’acord amb l’estratègia de l’Organització Mundial de la Salut per tal d’evitar el sedentarisme entre la població, els ajuntaments, coordinats amb la Diputació, van instal·lar parcs lúdics en diferents municipis. En el cas de Catalunya aquestes actuacions de promoció d’hàbits saludables, incloent-hi l’alimentació formen part del Pla de Salut vigent del 2016 al 2020. Arreu del territori hi ha diferents equipaments a l’abast de tothom per incrementar aquesta pràctica.

Des del CAP de Balaguer es volen apropar més a la comunitat i donar importància als múltiples beneficis dels hàbits saludables adaptant-se a cada persona i necessitat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.