Primera jornada de vaga de metges d’atenció primària al CAP de Balaguer

Els Centres d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut han començat aquest dilluns dia 26 una vaga de metges d’atenció primària que s’allargarà, si la mediació entre el sindicat de Metges de Catalunya i els responsables del Departament de Salut i de l’ICS no ho impedeix, fins el pròxim divendres 30 de novembre.

A la sortida del CAP de la capital de la Noguera, on també s’ha seguit la jornada reivindicativa, disparitat de testimonis als que se’ls hi havia realitzat la visita mèdica amb normalitat i altres que han marxat del centre sense ser visitats. La majoria però, assabentats de la jornada de vaga d’avui.

En total estan cridats a aquesta vaga convocada pel Sindicat de Metges de Catalunya, 5700 metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs de l’Institut Català de la Salut i 10.000 facultatius de la sanitat concertada. Denuncien la situació d’excés de feina i per això demanen limitar a 28 les visites diàries amb un temps mínim de 12 minuts entre d’altres demandes. Entre els pacients que avui han topat amb aquesta vaga al CAP de Balaguer s’hi ha pogut copsar la comprensió d’alguns dels pacients.

Durant els 5 dies vaga es realitzaran els serveis mínims als serveis d’assistència primària ens els que les urgències funcionaran amb normalitat i en els altres serveis treballaran un 1/ 4 de la plantilla els dos primers dies de vaga i 1/3 la resta de dies. El Departament de Salut recomana als pacients que tinguin visites concertades per aquests cinc dies de vaga que truquin el mateix dia de la visita si es podrà realitzar la visita amb normalitat.


Informa: Miquel Àngel Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.