Presentació de la Fundació DiferènciA2 dins de la jornada ” La llet A2 i la rendibilitat de les explotacions lleteres”

El Centre d’Empreses Innovadores de Balaguer ha acollit aquest dimarts al matí la jornada “La llet A2 i la rendibilitat de les explotacions lleteres”, una jornada organitzada per la Fundació DiferènciA2 i el Departament de la Generalitat on s’ha explicat a productors i distribuïdors del territori la diferència entre llet de tipus A1 i A2.

Amb aquest tipus de llet es vol retornar a la llet original que hi havia abans de la mutació genètica natural d’alguns animals que van passar de produir proteïna A2 a proteïna A1, convertint el producte final en una llet menys fàcil de digerir i menys semblant a la llet materna.

La jornada ha servit també per presentar públicament la Fundació DiferènciA2 ubicada al CESET de Balaguer i creada amb l’objectiu d’aglutinar estratègicament les empreses professionals de l’àmbit lleter per liderar un canvi en el sector i implementar un segell de qualitat propi. Des de la fundació també es busca innovar, investigar i divulgar els avantatges del consum de llet de vaca.

A Catalunya ja hi ha una explotació a la comarca d’Osona que produeix llet A2 i es vol que en un futur la província de Lleida es converteixi en un referent d’aquesta producció. Precisament amb aquest objectiu la Fundació DiferènciA2 va instal·lar la seva seu social a CESET de la capital de la Noguera.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.