El ple de Balaguer aprova inicialment el pressupost 2018

El ple de Balaguer va aprovar aquest dijous de forma inicial el pressupost per a l’exercici 2018 amb 8 vots a favor, d’Esquerra Republicana, Balaguer Ara Sí i la CUP Procés Constituent, 7 vots en contra del PDeCAT i el partit socialista i l’abstenció del regidor Albert López.

Els comptes, que ascendeixen a 19 milions 400 mil euros, són, segons l’alcalde, ambiciosos però sensats.

Jordi Ignasi Vidal va aconseguir el suport dels dos regidors de la CUP Procés Constituent després d’un pacte per incloure 9 actuacions als comptes com un pressupost participatiu de cara al 2019, la reobertura de l’escola taller o la subvenció de l’IBI a les famílies més necessitades.

També hi va votar a favor el regidor de Balaguer Ara Sí, Joan Pla, que forma part de l’equip de govern.

Els comptes van poder aprovar-se gràcies a l’abstenció del regidor Albert López que va destacar que, tot i les discrepàncies en temes ideològics, el seu vot era en un sentit de responsabilitat amb la ciutat.

D’altra banda, tant partit socialista com PDeCAT hi van votar en contra. Josep Maria Roigé, va retreure a l’alcalde el fet d’haver rebut la documentació amb pocs dies de marge i de no haver estat cridat per negociar els comptes.

Per la seva banda, el PSC, va voler deixar clar que el seu no als pressupostos no tenia a veure amb qüestions de discrepàncies polítiques, després del trencament del pacte de govern municipal, sinó perquè no eren els pressupostos que haguessin fet ells.

Ara s’obre un període on els grups polítics poden presentar al·legacions. En aquest sentit, el PDeCAT ja va anunciar que en presentaria i per tant, s’hauran de debatre en un altre ple, previsiblement durant el mes d’agost, abans de que el pressupost sigui aprovat de forma definitiva.


Informa: Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.