El Parc Astronòmic del Montsec participa al Congrés Internacional “Preserving the Skies”

 width=El Consell Comarcal de la Noguera va ser convidat a participar en el Congrés Internacional  Preserving the Skies que, en ocasió de la celebració dels 10 anys de la creació de les Certificacions Starlight, es va celebrar a l’illa canària de La Palma del 18 al 21 d’abril passat, organitzat  per la Fundació Starlight de la Unesco, l’Institut d’Astrofísica de Canàries i el Cabildo Insular de La Palma.

En la ponència amb què el Consell Comarcal de la Noguera va participar en el Congrés, titulada “Ciència i desenvolupament local: el model del Parc Astronòmic Montsec”, la presidenta del Consell Comarcal, Concep Cañadell; el conseller de promoció econòmica, Carlos Garcia; el director científic del PAM, Salvador Ribas, i el responsable de gestió, Josep Vilajoliu, van explicar el projecte del PAM, el model de funcionament i l’impacte o retorn econòmic per al territori.

El Congrés, després de les aportacions de tots els ponents, va aprovar les següents resolucions,  sota el títol “Mirant vers el futur”:

  1. Que els observatoris treballin per ser vistos pels habitants de les comarques amb orgull i per fer-los conèixer els avantatges culturals i econòmics que representen per al territori.
  2. Davant la contaminació creixent, instar els governs a protegir la qualitat astronómica.
  3. Instar els governs i les agències internacionals competents a incloure la contaminació lumínica en els catàlegs d’agents contaminants.
  4. Revindicar el dret a l’ús i al gaudi dels cels nets, especialmente en zones rurals i desfavorides, com un recurs per als emprenedors locals a fi de desenvolupar activitats culturals, educatives i turístiques que ofereix la contemplació de les estrelles.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.