Os de Balaguer dedica una campana a Gaspar de Portolà i l’envia a Califòrnia

Os de Balaguer va celebrar una “Trobada de Campaners” molt especial ja que celebrava el seu 30è aniversari  i en la que més de 80 campaners, xifra rècord de les darreres edicions, van deleitar als visitants amb diferents tocs de campana.

Un dels moments més esperats del diumenge va ser el desenterrament de les campanes que es van fondre el dissabte a la nit de manera tradicional com es feia en l’època medieval. L’alcaldessa del municipi va anunciar que una de les campanes foses, dedicada a Gaspar de Portolà, viatjarà a Califòrnia.

Per altra banda Rosa Canela, tècnica del Catàleg del Patrimoni Festiu, va anunciar que ja s’han iniciat tots els tràmits perquè els tocs de campana siguin declarats Patrimoni d’Interès Nacional.

La trobada també va servir perquè un representant de l’Ajuntament de Rosselló agraís la col·laboració del municipi de la Noguera ara fa un any després de l’enderroc del seu campanar.

Durant tot el diumenge els carrers d’Os de Balaguer van acollir la fira d’artesania i de la campana en una festa en la que petits i grans van poder gaudir del so de les campanes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.