Els nous gegants comarcals es batejaran a Térmens aquest dissabte

Aquests són el Catxipanda i la Trini, els dos nous gegants que han presentat des del Consell Comarcal de la Noguera amb la col·laboració de la Diputació de Lleida. La idea de la creació d’aquests personatges va sorgir per part de l’Associació Lo Morter de Balaguer que va proposar la realització d’aquests gegants per tal d’apropar els més petits al món de la cuina.

Els gegants comarcals estaran en dipòsit al Consell i restaran a disposició de tots els pobles que en vulguin fer ús i els vulguin passejar per totes les festes que se celebren arreu del municipi.

Com marca la tradició, quan hi ha gegants nous s’han d’apadrinar per part d’una colla gegantera i s’ha de comptar amb la presència d’un mossèn que n’oficiï el bateig, és per això que des del Consell van decidir que durant la 14a Torbada de Gent Gran que se celebrarà el proper 30 de març a Térmens, era un bon moment per batejar al Catxipanda i la Trini que seran apadrinats per la colla gegantera de Penelles.

Térmens es convertirà en el primer poble de la comarca on es podrà gaudir dels nous gegants que seran els protagonistes d’aquesta trobada que aplegarà un total de 400 persones.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.