Nou port d’interior amb 40 amarradors a Pomanyons, al Pantà de Rialb

El Club Nàutic Segre Rialb SL ha inaugurat aquest matí l’embarcador de Pomanyons amb capacitat de 40 amarradors i una ocupació actual de 25 embarcacions, 5 motores i 20 cayacs que utilitza l’empresa per a diferents serveis d’esport, pesca i lleure. Aquest “port d’interior” és propietat íntegra d’aquesta societat participada per la parella Ivan Solé i Cristina Torra. La infraestructura no ha rebut cap subvenció i tota la inversió s’ha realitzat amb capital fruit d’altres activitats de la família Solé Torra com l’agrícola, la ramadera i la Casa Rural Mas Serrallimpia que està a 1,5 km de l’embarcador. Pomanyons és el nom de la finca i casa de la qual, la família, és descendent directa de moltes generacions.

Ivan Solé ha destacat que “aquest port d’interior és el primer port de l’embassament de Rialb legalitzat i construït amb condicions adequades per realitzar activitats en optimes condicions de seguretat, és innovador amb materials de última generació i multifuncional tant per a embarcacions petites com per embarcacions grans”. Així mateix el responsable del Club Nàutic Segre Rialb ha explicat que ” aquesta infraestructura té una important funció pública, principalment dinamitzadora i difusora del turisme a les Terres de Lleida, creant una sinergia positiva respecte a les activitats aquàtiques d’interior. L’empresa es dedica al lloguer d’embarcacions, d’amarradors i serveis nàutics. I ara, tal com tenim aprovat al POUM de l’Ajuntament de La Baronia de Rialb volem construir al costat d’aquest port un Restaurant”.

Entre els serveis d’aquest nou port d’interior, està des del mínim ús de rampa per baixar i pujar embarcacions, per un preu de 18 euros, als amarradors que varien segons el tipus d’embarcació i dies d’ocupació. Hi ha possibilitat de llogar un amarrador diari des de 50 euros, el mensual per 458 euros o durant la campanya, de març a novembre, amb un cost de 1.149 euros.

Francisco García i Cañadas, president del Consorci Segre Rialb; Pere Prat i Torra, alcalde de la Baronia de Rialb; Inma Manso, subdelegada del Govern de l’Estat; Maria Antonia Pubill, diputada de la Diputació de Lleida; i Ramon Farré i Roure, delegat de govern a Lleida han acompanyat la família Solé en una inauguració que ha comptat amb un passeig a motora per l’embassament de Rialb; una exhibició de les activitats lúdic-esportives de Segre Rialb de la mà de les empreses de la zona i una degustació de productes d’elaboració pròpia.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.