La Noguera es promociona a Fitur 2018

 width=

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida qualifica de molt satisfactòria la participació de les comarques lleidatanes a Fitur 2018. Durant els 5 dies de fira, del 17 al 21 de gener, l’espai de Pirineus, Val d’Aran i Terres de Lleida ha estat l’escenari de nombroses reunions i entrevistes de treball, moltes de les quals participades per un bon nombre d’empresaris i representants i agents turístics de la demarcació de Lleida, desplaçats durant aquests dies a Madrid amb motiu de la celebració de la mostra firal del sector turístic més important del món, la qual es va clausurar aquest diumenge. També el públic finalista durant el cap de setmana s’han interessat pel conjunt de l’oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida.

Durant la celebració de Fitur 2018 s’ha pogut copsar un ambient optimista de cara a la millora del sector a escala general, que s’ha vist reflectit en una alta participació de visitants professionals i de públic en general per sobre d’anys anteriors. Aquest major dinamisme fa preveure que enguany es podrà mantenir un nivell de creixement en l’àmbit turístic a escala global i també en el conjunt de les comarques de Lleida, tal com ha estat succeint aquestes darrers anys. A falta de tenir les dades del mes de desembre del 2017 per poder tancar el balanç de tot l’any, el 2017 se situarà de ben segur com un dels millors anys turístic de tota la història de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida. El 2016 ja es va tancar amb un creixement d’un 7% més de visitants que l’any anterior i amb el millor resultat dels darrers 8 anys. I les dades finals del 2017 milloraran els resultats del 2016.

Els productes més demandats

Entre els productes més demandats a Fitur 2018 s’ha copsat força interès per l’oferta de natura del conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida, amb una significació especial del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els dos parcs naturals del Pirineu de Lleida i el Congost de Mont-rebei, entre d’altres, com també del turisme actiu i els esports d’aventura, amb un interès especial pel ràfting i l’ampliació de la navegabilitat del riu Noguera Pallaresa per a aquest any 2018 (que passarà dels 15 als 50 km de recorregut sense interrupcions), el senderisme, el cicloturisme, el turisme rural i el càmpings i finalment per l’oferta d’enoturisme de les comarques de Lleida. El “Moturisme Ara Lleida” com el Fruiturisme a la zona del Baix Segre com a nous productes turístics també han generat força interès entre el públic.

També els diferents recursos turístics de les comarques lleidatanes vinculats a la cultura han tingut una bona demanda, mitjançant la Guia “Lleida Cultura” que ha edita el Patronat de Turisme amb motiu de la declaració de l’any 2018 com a Any Europeu del Patrimoni. Entre les destinacions més sol•licitades dins de les rutes culturals destaquen la Vall de Boí, la mateixa Seu Vella de la ciutat de Lleida i el monestir de Vallbona de les Monges de la Ruta del Cister, entre d’altres. Les noves rutes de Gaspar de Portolà, que formaven part de la retolació de l’estand de Catalunya a Fitur, han generat una certa demanda d’informació.

Gastronomia i enoturisme

La gastronomia, l’enoturisme i els productes del territori del Pirineu i les Terres de Lleida també han tingut un protagonisme important gràcies a la presència al Pati Gastronòmic de l’estand de Catalunya dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, que durant els tres dies de fira oberta al públic professional han servit uns 600 menús de degustació. Aquesta acció de promoció de la gastronomia i els productes de Lleida ha comptat amb la col•laboració de la Federació d’Hostaleria de Lleida i el Patronat de Turisme de la Diputació.El president de la Diputació, Joan Reñé, acompanyat pel vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich, i el director, Juli Alegre, va fer la presentació de la participació de l’Escola d’Hoteleria de Lleida a l’estand de Catalunya a Fitur el dimecres, 17 de gener. Reñé va destacar tant la diversitat com la identitat de la cuina de Lleida i es va referir al potencial turístic de les comarques de Lleida amb l’oferta enoturística gràcies al maridatge de la gastronomia i l’enologia. La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme i la Denominació d’Origen Costers del Segre, impulsa l’enoturisme de les comarques de Lleida i la Ruta del Vi.

D’altra banda, el conjunt d’icones del turisme de Lleida que han obtingut el reconeixement mundial de la UNESCO com a Patrimoni Mundial, com ara el conjunt d’esglésies romàniques de la Vall de Boí, la festa del foc i de les falles del Pirineu i l’art rupestre de la Mediterrània, amb 16 vestigis a les comarques de Lleida, han rebut força interès del públic. També la Val d’Aran ostenta la certificació de Destinació de la Biosfera i la serra del Montsec, la declaració de Destinació i Reserva Starlight, concedides per entitats vinculades a la UNESCO. Uns reconeixements que es poden incrementar pròximament amb la certificació de la Conca de Tremp-Montsec com a Geoparc, la certificació Starlight per al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i la declaració de Patrimoni de la Humanitat per al Turó de la Seu Vella de Lleida.

Participació de Lleida a Fitur 2018

La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, ha participat a Fitur 2018, que s’ha celebrat del 17 al 21 de gener, dins l’estand de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme amb les marques Pirineus i Terres de Lleida. Amb la marca turística Pirineus, hi han estat representats els consells comarcals de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Solsonès, i amb el taulell Terres de Lleida, els consells comarcals de les Garrigues, la Noguera, el Pla d’Urgell, la Segarra, el Segrià i l’Urgell. La Val d’Aran ha mantingut un espai propi dins del mateix estand de l’Agència Catalana de Turisme.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.