El Museu de la Noguera treballa en un nou projecte de recerca al jaciment del Pla d’Almatà

El departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va aprovar a finals del passat 2018 el projecte de recerca quadriennal que es va presentar des del Museu Comarcal de la Noguera i que contempla diverses actuacions arqueològiques al jaciment del Pla d’Almatà de Balaguer.

Aquest projecte que té una durada de quatre anys engloba l’estudi de les intervencions antigues, l’estudi dels materials així com diverses actuacions arqueològiques i diverses analítiques radiocarbòniques que permetrien datar de manera concreta la muralla de Balaguer, un element que fins ara data del segle VIII.

Durant aquest passat 2018, des del Museu van iniciar les tasques de laboratori interpretant els resultats d’una prospecció feta l’any 2015 a través d’un georadar que permet detectar objectes, estructures o minerals per sota del nivell del sòl.

A través d’aquest projecte que compta amb un pressupost de 44.000€ s’espera poder ampliar els coneixements sobre aquest jaciment i d’aquesta manera apropar-lo a la ciutadania.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.