El Monestir de les Avellanes tanca el 2018 superant els 30.000 visitants

 width=El Monestir de les Avellanes ha tancat el 2018 amb un balanç de més de 30.000 visitants. Això significa un augment de més de 3.000 persones respecte l’any anterior. Es tracta de persones que han emprat algun dels diferents serveis del monestir i/o han participat en alguna de les activitats que s’hi organitzen. Aquest creixement el consolida com un dels principals punts de referència i dinamitzador socioeconòmic de la Noguera.

Un dels punts forts del Monestir de les Avellanes és la diversitat de serveis i activitats que ofereix al visitant. Aquest 2018 s’hi han allotjat gairebé 9.000 persones. Se’n destaca l’augment de les persones que fan estada més d’una nit, fet que significa un major impacte econòmic per a la comarca. També cal posar en valor la diversitat de visitants, a nivell geogràfic encara tenen un pes molt elevat (més del 60%) els procedents de l’àrea metropolitana de Barcelona; però cal destacar l’augment dels visitants de proximitat (comarques de Lleida) i es manté el percentatge de visitant estrangers, destacant-ne els d’origen francès, israelià i escandinau.

A nivell cultural, es posa l’èmfasi en les diferents activitats vinculades amb el 10è aniversari de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes. També ha tingut un gran impacte el projecte de recuperació dels sepulcres dels Comtes d’Urgell, del qual se’n va presentar la fase de digitalització al juliol.

Aquest balanç positiu s’ha aconseguit, en bona part, gràcies a l’impuls de sinergies i col•laboracions amb entitats públiques i privades del territori. Alguns d’aquests projectes són els impulsats amb el Centre d’Observació de l’Univers, amb la Diputació de Lleida, amb la Ruta del Vi de Lleida, entre altres. També hi destaquen els convenis amb empreses privades com per exemple Torrons i Mel Alemany o bé de caràcter internacional amb el Metropolitan Museum de Nova York. Gràcies a això aquest 2018 el Monestir de les Avellanes va guanyar els VII Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional de Lleida com a millor projecte empresa i territori.

Per a aquest 2019 el Monestir de les Avellanes es marca l’objectiu d’aproximar-se als 35.000 visitants, i mantenir-se així com un dels llocs que atreu més visitants de la comarca. Per aconseguir-ho s’estan impulsant diversos projectes entre els quals hi destaquen l’edició d’un nou Menú Astronòmic en col•laboració amb el Centre d’Observació de l’Univers, l’inici de la reproducció d’un dels primers sepulcres del Panteó dels Comtes d’Urgell conjuntament amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Diputació de Lleida), l’organització de la X edició de les Jornades d’Història del Monestir de les Avellanes amb la Universitat de Lleida o l’impuls de projectes de caire esportiu com la primera cursa que sortirà des del claustre romànic del monestir, amb la col•laboració del Centre Excursionista Les Peülles del Montsec.


Informa: Redacció / Foto: Jordi Bonet

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.