El monestir de les Avellanes posa en valor el seu patrimoni restaurant la placa laudatòria de Jaume Caresmar

El Monestir de les Avellanes ha retornat al seu lloc original la placa laudatòria de l’abat Jaume Caresmar després d’haver estat restaurada. Es tracta d’una peça declarada Bé Cultural d’Interès Nacional que es va dedicar al qui va ser l’abat més important de la història del monestir.

La placa laudatòria estava penjada fins ara al mur nord del claustre del monestir. Un cop restaurada s’ha decidit retornar-la al seu lloc original prop d’on està enterrat el pare Caresmar.

Aquest nou emplaçament garanteix també una millor conservació de la placa, més protegida de les temperatures extremes de l’exterior. El procés de restauració ha anat a càrrec del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i ha tingut un cost d’uns 10.000 euros. L’actuació ha permès la neteja i també la recuperació de la policromia original de la placa.

La placa té un disseny circular presidit per una cartela laudatòria, un text on s’elogia la figura del pare Caresmar. Va ser encarregada pel seu successor, el Pare Pasqual, als escultors de Montblanc, Josep i Ramon Belart. El text va acompanyat per iconografia que simbolitza les dimensions religioses i acadèmiques de Caresmar.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.