El Monestir de les Avellanes homenatja a Josep Maria Gavín amb l’exposició “Quantes esglésies hi ha en aquest poble?”

La sala capitular del Monestir de les Avellanes acull la mostra “Quantes esglésies hi ha en aquest poble?” que s’explica com Josep Maria Gavin va impulsar i crear el seu inventari fotogràfic d’esglésies de Catalunya i quin és el seu llegat. La mostra  vol commemorar el desè aniversari de l’arribada de l’Arxiu Gavín al Monestir de les Avellanes però també és un homenatge a la figura de Josep Maria Gavín i la seva obra.

L’exposició mostra anècdotes de l’autor, alguns dels seus objectes personals, fotografies d’arxiu però també la metodologia de treball amb la que Gavín ha aconseguit crear l’arxiu particular més important d’Europa, segons la UNESCO, en el que s’hi poden trobar fins a 48 col·leccions a banda del reconegut i publicat inventari d’esglésies.

Polifacètic i precursor en molts aspectes una de les característiques principals de Gavín que queda demostrada en l’exposició és la seva capacitat d’arxivar i classificar tot el material que generava en les seves sessions de treball fotogràfic.

 Això ha permès que des de l’any 2008 es pugui visitar al Monestir de les avellanes, l’arxiu Gavín anomenat també Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya on es poden consultar totes les col·leccions de Josep Maria Gavín Gavín.

La mostra homenatge a la figura de Josep Maria Gavín es podrà visitar a la sala capitular del Monestir fins el pròxim 30 de novembre.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.