Més visibilitat a les pintures rupestres de la Cova del Tabac

A cinc quilometres de Camarasa, a la serra del Mont-roig al marge esquerra del riu Segre s’hi troba la cova del Tabac. Es tracta d’un jaciment corresponent a l’edat de bronze amb dues cavitats.

La ruta d’accés a la cova, ha esdevingut en els darrers anys, una de les excurcions més gratificants de fer pels senderistes de la zona i d’arreu de Catalunya per molts d’ells però és poc conegut que dins la cavitat s’hi troben unes pintures rupestres declarades patrimoni de la Humanitat per part de l’Unesco l’any 1998, considerades unes de les pintures d’art esquemàtic més importants de la zona.

Ara des de l’espai Orígens de Camarasa i des del propi Ajuntament del municipi de la Noguera s’han proposat restaurar les pintures, molt malmeses pel pas del temps i també deteriorades, en alguns casos, per l’ incivisme dels visitants.

A més en una segona via d’actuació paral·lela a la restauració també es treballa amb la confecció d’una aplicació que permetrà veure les pintures originals a través de la realitat augmentada.

Amb aquestes actuacions, encara en un estat inicial de recerca de finançament, es busca posar en valor el patrimoni cultural d’un indret molt estimat per la gent del territori.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.