Més d’un miler d’alumnes passen per l’exposició “Se’n parlave… i n’hi havie” del Museu Comarcal de la Noguera

Més d’un miler d’escolars de primària i secundària han passat pel Museu Comarcal de la Noguera per visitar l’exposició “Se’n parlave i n’hi havie… Bruixeria a les terres de Lleida i Pirineu.” Una mostra itinerant que acull l’equipament de la capital de la Noguera des del passat mes d’octubre i  que explica el fenomen de la bruixeria a les terres de ponent i el Pirineu  a través d’una recerca que s’ha dut a terme entre els anys 2015 i 2017

Per tal d’arribar a aquesta conclusió des de l’equipament s’han dividit les visites escolars en dues parts, una primera on es realitza una visita guiada per tot l’espai i una part pràctica on a través de jocs i lectures es convida a l’alumne a reflexionar sobre aspectes com les creences populars, la injustícia, la llibertat, les pors o la intolerància. Factors que poden estar presents en casos d’assetjament escolar

A més a més centres com L’INS Ciutat de Balaguer aprofiten l’activitat per realitzar la primera part de l’activitat en anglès. En aquest cas són els alumnes de 4t d’ESO que han guiat als de primer  pels móns de la bruixeria a ponent.

L’activitat s’adapta en funció de l’edat de la visita i de moment està tenint molt bona acollida pels professors dels centres que l’han visitat.

Els tallers educatius de les visites escolars també s’ofereix a les famílies que visiten aquesta mostra que el Museu de la Noguera acollirà fins el pròxim 24 de febrer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.