Més d’un centenar de tractors i set carrosses participen en els Tres Tombs de Balaguer

Més d’un centenar de tractors i set carrosses han pres part avui en els tradicionals Tres Tombs de Balaguer, que se celebren amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat.Com és habitual els vehicles han donat els Tres Tombs a l’itinerari que inclou la plaçaMercadal, centre neuràlgic de la festa, el passatge Gaspar de Portolà, el Pont Nou i un tram de l’avinguda Països Catalans, fins a l’altura de l’estació d’autobusos.Precisament, a la plaça Mercadal els tractors i carrosses han rebut la benedicció per part de mossèn Joan Pujol, rector de la parròquia de Balaguer. Tot i que no és un dia festiu, la festivitat de Sant Antoni encara compta a Balaguer amb molts fidels, especialment entre els agricultors i els ramaders. Abans de la desfilada, s’ha fet una missa a l’església de Sant Josep, on hi ha un altar dedicat al Sant, i s’ha fet la benedicció dels animals domèstics.

Els actes d’avui han estat presidits pel president de la confraria de Sant Antoni, Joan Comelles; l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; el president del consell comarcalde la Noguera, Pere Prat, i el diputat de CiU al Parlament i alcalde d’Albesa, Antoni Balasch. També hi ha assistit diversos regidors del consistori.

Pel que fa al concurs de carrosses, la guanyadora ha estat Sant Antoni Abat. Protector dels animals de l’associació Dona Rural, que s’ha endut un premi dotat amb 300 euros; el segon premi, dotat amb 210 euros, ha estat per la carrossa de l’Escola Pia, batejada La mel de la Noguera tradició i qualitat de primera, i el tercer premi, de 150 euros,també ha estat per Sergi Mangues i la carrossa Tornar Enrere. També hi ha hagut unamenció especial per la resta de participants: la carrossa Escola Verda, del col·legi Vedruna; El matalasser, de l’associació Dona Rural; AgroJovent, de l’Escola de Capacitació Agrària, i Motoserra Antiga.

Un dinar de germanor al pavelló del Molí de l’Esquerrà posarà punt i final a la festa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.