L’Oficina Jove oferirà setmanalment un servei d’assessorament sobre el VIH

L’Associació Antisida de Lleida ha presentat aquest matí el nou servei d’Atenció Sociosanitari que donarà cobertura a Balaguer i la comarca de la Noguera. Aquest servei s’oferirà a l’Oficina Jove tots els dijous de 5 a 8 de la tarda i es convertirà en la segona seu de les terres de Lleida en oferir assessorament gratuït sobre el VIH.Es tracta d’un servei destinat especialment als joves, un dels grups d’edat amb més risc de contagi, als que s’oferirà informació i assessorament personalitzat, dispensament de preservatius i la possibilitat de realizar-se les proves de detecció rápida del VIH i altres infeccions de transmissió sexual.El president de l’associació, Joan Fibla, ha insistit en la necessitat d’informar els joves per tal d’evitar situacions de risc. “Per ara no existeix cap vacuna per combatre el VIH, per tant l’única manera d’evitar que augmenti el número de malalts és amb la prevenció”, ha assenyalat.Fibla ha presidit l’acte acompanyat per la regidora de Serveis a les Persones de Balaguer, Rosana Montané; el director dels Serveis Territorials de Salut, Josep Pifarré; el president del consell comarcal de la Noguera, Pere Prat; el diputat provincial Gerard Sabarich, i la coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Anna Feliu.

Tot i que des d’aquest servei es treballarà per la prevenció del VIH, també s’oferirà assessorament i suport a les persones portadores del sida i a les seves famílies. Actualment, segons Fibla, el nombre de nous infectats a Ponent és 1,1 persones per cada 1.000, mentre que al Pirineu és d’1,6 i a Catalunya 1,5.

L’ajuntament de Balaguer, el consell comarcal i la direcció general de Joventut col·laboren amb l’Associació amb la cessió d’un espai a l’Oficina Jove, mentre que la Diputació assumeix el cost del professional encarregat del servei.

L’associació també té implantat aquest servei a La Seu d’Urgell i preveu fer-ho properament a El Pont de Suert.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.