Lleida registra la primera mort per coronavirus i 10 nous positius

16 persones estan ingressades i 131 professionals sanitaris en aïllament domiciliar

La demarcació de Lleida ha registrat aquest dimarts la primera mort per coronavirus, segons ha informat el Departament de Salut. Es tracta d’una persona amb patologies prèvies, que es trobava ingressada a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, tot i que no ha transcendit ni la seva edat ni el sexe. Salut també ha confirmat que hi ha 10 nous casos positius nous a la demarcació de Lleida, que se sumarien als 41 detectats fins ahir. Actualment hi ha 16 persones amb covid-19 ingressades en centres hospitalaris i 131 professionals sanitaris estan en aïllament domiciliari. Segons ha pogut saber l’ACN, una cinquantena de metges lleidatans s’han ofert per incorporar-se a la feina.
De les 16 persones que es troben ingressades en centres hospitalaris amb coronavirus, 11 estan a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, 8 dels quals estan estables a planta i 3 es troben a l’UCI. 2 persones més estan ingressades a l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 1 dels quals es troba a l’UCI i 1 està estable a planta. 2 casos estan ingressats a l’Hospital Comarcal del Pallars a Tremp, ambdós es troben estables a planta, i 1 persona es troba ingressada a l’Hospital de la Cerdanya estable a planta.

Pel que fa als professionals sanitaris, 131 de totes les línies assistencials (hospitalària, atenció primària, SEM) es troben en aïllament domiciliari. A causa d’aquesta situació, més d’una cinquantena de metges lleidatans jubilats, acabats de llicenciar o de l’àmbit privat s’han ofert voluntàriament per incorporar-se al servei públic per col·laborar amb el Pla de Contingència del Departament de Salut.

El Departament demana que es faci un ús responsable del sistema sanitari per no col·lapsar-lo i garantir que les persones que ho necessitin puguin tenir accés a l’assistència.


Informa: ACN / Foto: Hospital Arnau de Vilanova

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.