L’Escola Vedruna Balaguer realitza el projecte Sociopreneurs

 width=

Els alumnes de cinquè d’educació primària de l’Escola Vedruna participen, dins el programa Erasmus, en el projecte Little Sociopreneurs, conjuntament amb  escoles de Xipre, de Bulgària, de Croàcia i d’Eslovènia. Del passat dissabte, 18 de maig, al dijous 23, alumnat d’aquests centres, a excepció de l’eslovè, van dur a terme un intercanvi a Balaguer.

Aquest projecte fomenta l’emprenedoria social, a partir de la potenciació d’una sèrie de valors com l’empatia, la innovació social, la responsabilitat i la sostenibilitat ambiental. A partir d’aquestes trobades els alumnes participants treballen junts, intercanvien experiències per implementar pràctiques empresarials socials. Al mateix temps desenvolupen el seu nivell d’anglès, ja que és la llengua vehicular del projecte.

Durant l’estada han dut a terme, també,  diferents visites a la ciutat i a altres indrets per donar a conèixer el nostre patrimoni natural i cultural. Diumenge, dia 19, van observar detingudament les pintures a les cases i edificis de la vila de Penelles i van contemplar el meravellós paisatge des del Balcó de Santa Linya. L’endemà, dilluns, van fer un tour  pel centre històric de Balaguer. Van començar per l’Ajuntament, on van ser rebuts pel paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, i després de passejar-se per la Muralla van  desplaçar-se fins a l’església de Santa Maria. Dimarts, a la tarda, van realitzar una activitat, que va resultar molt engrescadora, al Museu de l’Or. Les visites finalitzaren dimecres, a Barcelona, per conèixer l’obra arquitectònica d’Antoni Gaudí.

Aquestes jornades han estat del tot enriquidores tant des de l’àmbit de l’aprenentatge, com pel desenvolupament d’un seguit de valors formatius essencials per a ciutadans del segle XXI.


Informa: Redacció Foto: Escola Vedruna

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.