L’Ajuntament de Balaguer celebra un ple extraordinari per aprovar definitivament els pressupostos i les ordenances fiscals

Imatge d'Arxiu del Ple de Balaguer

Imatge d’Arxiu del Ple de Balaguer

L’Ajuntament de Balaguer celebra aquest dissabte un ple extraordinari per aprovar, de manera definitiva i abans d’acabar l’any, les ordenances fiscals de 2014 i els pressupostos de 2013. Aquests dos punts tornen a passar pel ple després d’haver estat durant aquest mes a exposició pública, període durant el qual tant els ciutadans com els grups polítics han pogut presentar al·legacions.

Pel que fa als tributs, l’equip de govern manté la proposta aprovada inicialment d’incrementar un 3% l’impost d’activitats econòmiques, obres, expedició de documents administratius, cementiri, residus, ocupació de via pública, guals, aigua o escorxador, entre altres.

Així mateix, es manté la proposta de pressupostos per 2013, que ascendeixen a 15.532.000 euros, amb un capítol d’inversions de 653.700 euros, dels quals 356.700 euros procedeixen de recursos propis, mentre que la resta són ajuts o subvencions. Cal recordar que els comptes es presenten a finals d’any per reflectir els canvis de partides que hi ha hagut durant l’any, la qual cosa feia impossible tècnicament tancar l’exercici amb els pressupostos prorrogats de 2012. Des d’un punt de vista més operatiu, segons va explicar l’alcalde, Josep Maria Roigé, aquests pressupostos permeten incorporar partides d’inversió que compten amb ajuts i subvencions compromesos o concedits, que sense un reflex comptable podrien ser derogats per l’administració que els atorga.

Amb la convocatòria d’aquest ple es dóna també per celebrat el ple ordinari
corresponent al mes de desembre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.