L’Ajuntament de Balaguer aprova els pressupostos de 2013

Imatge d'Arxiu del Ple de Balaguer

Imatge d’Arxiu del Ple de Balaguer

El ple de l’Ajuntament de Balaguer va aprovar dimarts al vespre, de forma provisional, els pressupostos de 2013 amb el suport de CiU i ERC, mentre que la resta de grups (PSC, ICV i PP) hi van votar en contra. Ara romandran a exposició pública durant quinze dies, termini durant el qual es podran presentar al·legacions.

Segons va explicar l’alcalde, Josep Maria Roigé, els comptes es presenten a finals d’any per reflectir els canvis de partides que hi ha hagut durant l’any, la qual cosa feia impossible tècnicament tancar el l’exercici amb els pressupostos prorrogats de 2012. Des d’un punt de vista més operatiu, ha explicat Roigé, aquests pressupostos permeten incorporar partides d’inversió que compten amb ajuts i subvencions compromesos o concedits, que sense un reflex comptable podrien ser derogats per l’administració que els atorga.

Referent al contingut, Roigé afirma que és “totalment real”, doncs, l’estat avançat de l’exercici permet pressupostar els ingressos i les despeses amb “un elevat grau de certesa”. D’altra banda, ha destacat que “posa de manifest les dificultats econòmiques de l’Ajuntament, que, com molts altres, ha d’atendre el pagament d’interessos i el retorn de capital de l’endeutament existent; fer front a l’increment de despeses provinents d’efectes externs, com l’augment de l’IVA del 18 al 21%; la pujada de taxes d’altres organismes oficials, i l’increment de preus de la llum i gas. “Malgrat tot això, hem aconseguit quadrar el pressupost, reduint la despesa corrent en aquelles àrees competència directa de la gestió municipal”, ha recalcat.

El pressupost consolidat és de 15.532.000 euros, una xifra lleugerament inferior al de 2012 (15.805.000 euros). El capítol d’inversions ascendeix a 653.700 euros, dels quals 356.700 euros procedeixen de recursos propis, mentre que la resta són ajuts o subvencions.

Per contra, de l’1.322.000 euros (3.624,31 €/dia) que es pagava al 2010 en concepte de retorn de capital i interessos es passa, en aquest pressupost, a 2.671.000 euros (7.318,11 €/dia), un import “d’obligat compliment amb les entitats bancàries, sense que cap política de govern municipal pugui variar-les”, ha dit. Així mateix, ha avançat que aquest import ascendirà a 8.228 euros/dia l’any vinent, motiu que “preocupa” al govern municipal a l’hora de realitzar els pressupostos de 2014, en els quals ja s’està treballant.

L’Ajuntament de Balaguer va celebrar un ple extraordinari i urgent per aprovar aquests pressupostos després que fossin retirats de l’ordre del dia del ple ordinari de novembre, celebrat dijous passat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.