La nova línia de P-3 a Vedruna posa en qüestió l’acord parlamentari entre JxSí i la CUP

Ensenyament ha posat  fi al conflicte de les preinscripcions a Balaguer després d’anunciar una nova línia de P-3 que finalment s’obrirà a l’escola Vedruna tal i com demanaven les 17 famílies afectades per la falta de places. En un primer moment el Departament va anunciar que aquesta nova línia es posaria en marxa a Gaspar de Portolà, ja que es prioritzava que fós un centre de titularitat pública.

Finalment el Departament d’Ensenyament va notificar a l’Ajuntament de Balaguer que la nova línia s’obriria al centre de Vedruna. Aquest fet va agafar per sorpresa a la regidoria que no ha rebut explicacions sobre aquest canvi de decisió.

Des de la Comissió d’Escolarització de Balaguer ja es va advertir que es podia donar aquesta situació en vista de les xifres del padró municipal, però Saiz apunta que el Departament va preferir esperar al període de prematriculació per prendre alguna mesura. La nova redistribució de les línies de P3, però, no convenç a l’Ajuntament de Balaguer.

De confirmar-se que aquesta línia de P3 s’incorpora de manera definitiva a l’escola Vedruna, entraria en conflicte amb la llei 5/2017 que es deriva de l’acord entre Junts Pel Sí i la CUP i que especifica que no es poden concertar noves línies en centres ordinaris de titularitat privada per al curs 2017-2018, el que obriria un nou escenari en la polèmica.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.