La Comarkalada, exemple de bones pràctiques en les polítiques de joventut

Presentació Comarkalada (Foto: Oficina Jove)

Presentació Comarkalada (Foto: Oficina Jove)

 

L’Oficina Jove de la Noguera ha estat convidada els dies 12 i 13 de novembre al II Seminari Internacional «Tiempos Educativos y Sociales» a la Universitat de Santiago de Compostel·la, per explicar el projecte de la Comarkalada, Trobada Jove de la Noguera, que enguany ha arribat a la seva desena edició.

Aquest seminari finalitza el projecte d’investigació en xarxa RESORTES (acrònim del títol «De los tiempos educativos a los tiempos sociales: la construcción cotidiana de la condición juvenil en una sociedad de redes. Problemáticas específicas y alternativas pedagógico-sociales»), finançat pel Pla Nacional I+D+i 2012, en el qual ha treballat durant tres anys la Red de Investigación en Ocio OcioGune, integrada per equips d’investigació de les Universitats de Barcelona, Burgos, La Rioja, Deusto (País Basc), UNED i Santiago de Compostel·la.

En el marc d’aquest projecte, l’equip de la Universitat de Barcelona va seleccionar la Comarkalada com a bona pràctica en el treball amb joves i adequada a l’objectiu general de RESORTES, que és conèixer i interpretar com incideixen el temps educatiu i el temps social en els processos de socialització juvenil,  analitzant com afecten al seu desenvolupament individual i social, quins són els seus problemes emergents i les alternatives que s’han d’adoptar per al desenvolupament integral de la seva personalitat i els seus drets cívics.

El projecte Comarkalada engloba diferents activitats i actuacions al llarg d’un cap de setmana que fomenten la cohesió dels joves de la Noguera, a més de ser una manera amena que joves i no tan joves estiguin en contacte i comencin a establir diferents tipus de lligams a través de les activitats culturals i d’oci.

Una representació de tècnics de l’Oficina Jove de la Noguera i la presidenta i la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concep Cañadell i Maria Antònia Pubill respectivament, han assistit al seminari per explicar com s’organitza una trobada com aquesta, com és un dia de Comarkalada a la Noguera i quina repercussió ha tingut al llarg de les deu edicions en tota la comarca. Per acompanyar i reforçar la ponència, s’ha projectat un documental sobre la Comarkalada que resumeix les activitats que s’hi desenvolupen.

La presidenta del Consell Comarcal considera que la participació en el seminari  ha estat un èxit ja que els assistents han mostrat molt interès per la Comarkalada, tant en el torn de preguntes com en la petició dels organitzadors de viure una Comarkalada, i també pel reconeixement que suposa la invitació a contribuir en el projecte RESORTES. En aquest sentit, Concep Cañadell fa extensiu aquest reconeixement i el seu agraïment a tothom qui ha fet possibles les 10 edicions de la Comarkalada i que s’hagi consolidat com a exemple de bona pràctica en polítiques de joventut: municipis, joves, no tan joves i tècnics de l’Oficina Jove de la Noguera.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.