La balaguerina Roser Jurado guanya un premi literari a l’Alguer

La balaguerina Roser Jurado i Regué ha estat enguany una de les guanyadores dels premis Rafael Sari de poesia i prosa, guardons que entrega des de fa 30 anys l’Obra Cultural de l’Alguer.

Jurado s’ha endut el tercer premi en la secció B (prosa), categoria per a textos en qualsevol variant del català, tret de l’alguerès, per l’obra ‘El secret de Sant Miquel’, de la qual el jurat en destaca l’interès de l’autora per l’Alguer i per haver aconseguit una narració “fluida i agraciada”.

Els premis, que es van lliurar el passat 28 de setembre a la sala de conferències del Quarté Sayal de l’Alguer, tenen per objectiu salvaguardar, valoritzar i promoure la poesia i la prosa en la variant algueresa del català i en la resta de variants dialectals de la llengua. De fet, dues de les tres categories del premi estan reservades a textos en llengua algueresa per alumnes de les escoles de l’Alguer (secció A) i per a autors que escriuen en alguerès (secció C). En el transcurs de l’acte, es van interpretar diverses peces musicals i es van llegir les poesies guanyadores. Els premis duen el nom de Rafael Sari (l’Alguer, 1904-1978), escriptor i mestre alguerès.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.