Investiguen un cas de “balena blava” a Balaguer

Els Mossos d’Esquadra investiguen a Balaguer un cas de ‘balena blava’, el joc que incita al suïcidi. Així ho han confirmat fonts dels Mossos d’Esquadra a Balaguer Televisió.

Es tractaria d’una nena de 12 anys de la ciutat el cas del qual estaria encara en una fase inicial i no hauria patit lesions. Segons la policia, els pares del menor haurien presentat aquesta setmana la denúncia en haver detectat el contacte, via web i/o via mòbil, del menor amb els reptes de la “balena blava”.

Els Mossos, que imparteixen des de fa anys formacions a les escoles per advertir dels perills d’Inernet, demanen a les famílies que estiguin a sobre dels fills per detectar a temps aquests reptes del joc suïcida.

La ‘balena blava’ és un joc de rol que incita els adolescents al suïcidi. L’alarma va saltar a finals d’abril al conèixer-se que una menor de 15 anys està ingressada a la unitat psiquiàtrica d’un hospital de Barcelona després de jugar al joc.

Aquest joc, ‘Blue whale’ (‘Balena blava’ en anglès), proposa als participants que segueixin una llista d’uns 50 passos o reptes més o menys fàcils, com ‘tatuar-se’ amb un objecte punxant a la cuixa o al braç la silueta d’una balena, fer una marató de 24 hores mirant pel·lícules de terror o despertar-se a les 4.20 hores de la matinada.

Al finalitzar el mig centenar de reptes, arriba el desenllaç, que consisteix a suïcidar-se. Sovint, llançant-se al buit des de l’edifici més alt que es trobi o saltant a les vies del tren.

Cada prova superada ha de ser certificada amb l’enviament d’una imatge que demostra que s’ha dut a terme. Segons sembla, i segons les investigacions, hi ha un administrador del grup que és el que s’encarrega de donar les ordres als adolescents.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.