L’independentisme s’imposa a Balaguer i la Noguera

8.284 balaguerins van exercir el seu dret a vot a les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 21 de desembre. Junts per Catalunya va ser el partit més votat amb 2.542 vots, seguit per Esquerra Republicana amb 2.246 vots i Ciutadans amb 1.447 vots. Com a quarta força a la capital de la Noguera va quedar el partit socialista amb 843 vots, seguit del Partit Popular amb 386, la CUP amb 368 i Catalunya en Comú – Podem amb 288.

Pel que fa a la participació, es van aconseguir dades històriques amb un 78,24%, quatre punts per sobre que en les anteriors eleccions al Parlament del 2015.

Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer, valora de forma positiva la jornada que es va desenvolupar sense incidents.

Pel que fa a la Noguera, Junts per Catalunya també va ser el partit més votat amb 8.172 vots seguit per Esquerra i Ciutadans com a tercera força. En total van votar 22.202 noguerencs xifra que significa gairebé un 82% de participació. Pel que fa al repartiment d’escons a la demarcació de Lleida, Junts per Catalunya va aconseguir 6 escons, Esquerra Republicana en va obtenir 5, Ciutadans 3 i PSC 1. Les dades de participació en aquesta circumscripció va superar el 80 per cent.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.