Tot a punt per l’homenatge a Maryse Olivé

L’abril del 1979 es va constituir a Balaguer el primer Ajuntament democràtic, després de la dictadura franquista i una de les cadires dels regidors l’ocuparia, per primer cop,una dona. Amb 31 anys, Maryse Olivé entraria a formar part del consistori balaguerí de la mà de Convergència i Unió com a regidora, un càrrec que va ocupar fins el 1983, quan es va traslladar a Figueres. Ara Balaguer retrà homenatge a Olivé a la que els seus antics amics i companys la recorden per la seva empenta i tenacitat.

En l’acte que tindrà lloc aquest divendres a les 8 del vespre, es vol reivindicar l’esperit de lluita d’Olivé que va obrir la porta a que les dones formessin part activa de la vida política de la ciutat. Per això en l’acte també hi participaran totes les dones que han estat regidores a l’ajuntament de Balaguer en els darrers 40 anys i on també hi seran presents el Conseller de Cultura Santi Vila i la exvicepresidenta del Govern Joana Ortega.

Olivé  també va ser directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, regidora de Figueres i de Darnius. L’últim càrrec que va ocupar és el de delagada de la Generalitat a França del 2012 fins al 2014.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.