En aquesta edició, els treballs s’han centrat a la zona que correspondria al palau del segle XIV, el qual s’havia anat intervenint durant els darrers anys, però en el que fins ara les tasques s’havien centrat en la retirada de grans nivells d’enderroc, ja que el castell estava totalment enrunat. En aquest sentit, els treballs estan revelant com haurien sigut aquests espais d’ús quotidià medieval, amb una gran sala que distribuiria les diferents estances i un ampli passadís que donaria al riu.
També s’ha pogut constatar que els murs de la façana que donen al riu haurien estat acabats amb un arrebossat fet amb guix, i sobre el que hi hauria hagut pintures murals amb l’escacat del Comtat d’Urgell. En aquest sentit, s’ha avisat el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya perquè puguin assessorar les tècniques sobre com procedir a la retirada del mur per a la correcta conservació de les pintures.
També en el marc d’aquesta campanya d’excavació s’ha pogut documentar l’existència d’un gran arc rebaixat caigut, el qual hauria sostingut la coberta de la cambra, i per tant es pot confirmar com hauria estat formalment aquest espai.
Aquestes tasques s’han dut a terme en el marc del Cota Zero organitzat pel Museu de la Noguera, l’activitat que permet atansar els treballs arqueològics a la ciutadania, a més de posar en valor el patrimoni històric i artístic de Balaguer.