Festa Major de Tragó de Noguera el proper 27 d’abril

Cartell d'activitats

Cartell d’activitats

El poble de Tragó de Noguera va desaparèixer a l’any 1962 per la construcció de la presa de Santa Anna a la Noguera Ribagorçana. El poble va quedar gairebé tot sota les aigües i la gent que hi vivia van haver d’anar a viure a altres poblacions de Catalunya i alguns més enllà.

Alguns fills, descendents i simpatitzants de Tragó han creat l’Associació Amics de Tragó de Noguera amb la finalitat de promoure, promocionar i organitzar tota classe d’actes encaminats a preservar la memòria de l’antic terme de Tragó de Noguera.

Els antics veïns que encara queden i els descendents de la gent de Tragó, es troben cada any el diumenge desprès de Sant Jordi a l’indret de les restes de l’antic monestir cistercenc de Santa Maria de Vallverd, a les immediacions del poble de Tragó, data en que es celebrava la festa major del poble.

L’associació Amics de Tragó de Noguera ha organitzat un seguit d’actes que començaran el 27 d’abril amb la festa/trobada de Festa Major, que aquest any hi assistiran prop de 250 persones. Els actes d’aquesta diada començaran al cementiri del poble amb una ofrena floral per recordar als avantpassats, cel.lebració d’una missa a les restes de l’antic monestir cistercenc de Santa María de Vallverd i un dinar de germanor. La diada es clourà amb un animat ball de Festa Major.

El 18 de maig tindrà lloc una visita guiada a les restes del poble de Tragó, recorrent els antics carrers fins a l’ermita del Castell, patrona del poble.

Degut a les estretes relacions entre Tragó i altres pobles propers de la banda d’Aragó, aquest any s’han preparat unes visites guiades a aquestes poblacions. Així el 15 de juny es visitarà Estopanyà i el 21 de setembre Camporrells.

Els actes del 2014 clouran el 19 d’octubre amb una trobada de tragoneres i tragoners a la Parròquia del Carme de Lleida.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.