Els pressupostos per al 2014 de la Diputació augmenten els ajuts per als ajuntaments

El pressupost de la Diputació de Lleida, que s’aprovarà al ple d’aquest divendres, és de 102,3 milions d’euros, 200 mil euros inferior al d’enguany. Una de les prioritats és la despesa ordinària d’ajuntaments i consells comarcals, partida que més ha augmentat i a la qual es destinen 38,3 milions d’euros, 2,3 més que a l’actual exercici. L’atenció social, educativa i sanitària és l’altre concepte destacat, al qual corresponen 5,8 milions d’euros, dels quals 1,3 són per llars d’infants i 600 mil euros per menjador i transport escolar no obligatori.

Reñé també ha explicat que espera que l’estat permeti utilitzar els 6 milions d’euros de romanent del 2012 per destinar-los a inversió, igual que el que quedi de 2013. I ha destacat la reducció de l’endeutament de la institució un 40% en els últims tres anys. A l’acabar el 2014, se situarà al 60% dels recursos ordinaris quan al 2012 superava el 100%. L’any que ve es preveuen amortitzar 8,6 milions d’euros.

Les inversions en carreteres passen de 6 a 5 milions i mig d’euros i continua la contenció de la despesa ordinària per lloguers, assegurances, subministraments i compres, apartat on s’estalvien 2 milions d’euros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.