Els Pets i La Pegatina, plats forts de la Festa Major de Balaguer

El mercat setmanal s’avança a divendres per no coincidir amb la diada del Sant Crist i les actuacions musicals es concentren al pavelló d’Inpacsa

Els Pets i La Pegatina són els plats forts de la Festa Major del Sant Crist de Balaguer que se celebrarà del 8 al 10 de novembre. La formació de Constantí, un dels clàssics del rock català, actuarà el dissabte, a partir de les 01.15 hores, dins la Nit del Jovent, amb els balaguerins 7DEROCK i el dj Sergi Domene. Mentre que La Pegatina, un grup que aposta per la música festiva, la rumba i l’ska, actuarà divendres a partir de les 01.15 hores amb els balaguerins Hot Numbers i els dj’s Karlix i Lex’go. L’entrada d’aquests concerts i a la resta d’activitats són gratuïtes.

A banda del cartell musical, la Festa Major d’enguany incorpora algunes novetats remarcables. D’entrada, la centralització de totes les actuacions musicals, tant els balls com la Nit del Jovent, al pavelló d’Inpacsa. Així mateix, s’amplien les activitats dirigides als més joves amb el ‘Sancristenc de ferro’, una gimcana popular per a nois i noies de 15 a 35 anys, que es farà dissabte 9 de novembre a l’exterior del pavelló d’Inpacsa i que inclou proves de resistència al ruc mecànic, cursa de sacs, escalada al pal, rocòdrom, etc, amenitzat amb el grup local Kumasa Jam; un concert de dj’s el mateix dissabte al Molí de l’Esquerrà per a nois i noies de 12 a 16 anys, i la prova ‘On caga la vaca’, un joc d’atzar amb premis per als participants que es farà diumenge a l’aparcament del pavelló d’Inpacsa.

La diada del Sant Crist, que enguany cau en dissabte, mourà el mercat setmanal al divendres, dia en què es farà el tradicional esmorzar de germanor ‘Si vols esmorzar bé… vine a Balaguer!’, a la plaça Mercadal, i l’ofrena floral al Sant Crist de tots els nens i nenes de la ciutat, que excepcionalment sortirà de la plaça Comtes d’Urgell. També divendres, a les 20.30 hores, el secretari del Govern de la Generalitat, Jordi Baiget i Cantons, farà la lectura del pregó de festes a la sala d’actes de l’Ajuntament.

Les activitats de dissabte, dia del Sant Crist, començaran amb unes ‘Matinades’ a partir de les 8 del matí, interpretades pels grallers de la colla gegantera de la ciutat que recorreran la ciutat per tal de despertar i anunciar als veïns l’inici de la Festa Major. A partir de les 10.15 hores, es farà la sortida de la corporació municipal, acompanyats dels macers, gegants i capgrossos, cap al Santuari del Sant Crist per assistir a la Missa Solemne, oficiada pel bisbe d’Urgell, Joan Enric Vives. A la sortida, i després de retornar a la plaça Mercadal, hi haurà el ball de l’Harpia, nova figura del bestiari festiu de Balaguer, que sortirà per segona vegada després de fer-ho durant la festa medieval de l’Harpia.

Pel que fa al diumenge, a les 11.30 hores es farà la tradicional ballada de gegants i capgrossos pels carrers de la ciutat i, a partir de les 12 hores, a la plaça Mercadal, arrancarà el 52è concurs nacional de colles sardanistes, enguany amb més participants.

Durant aquests dies també hi haurà espai per a la cultura amb la representació de l’obra de teatre ‘Sí, primer ministre’ al Teatre Municipal, la inauguració de l’exposició ‘O rei, o res’ al Museu de la Noguera i el lliurament dels premis Ziryab de creació musical i literària. Mentre que els més petits, a banda dels gegants i l’ofrena floral, podran gaudir, dissabte a les 17 hores, d’un espectacle d’animació infantil amb el grup +Tumacat al Molí de l’Esquerrà i, el diumenge, la projecció de la pel•lícula ‘Barrufets 2’ al Teatre Municipal.

Un piromusical des del parc de la Transsegre, una altra de les novetats d’enguany, servirà per cloure les festes.

Al respecte, el regidor de Festes, Miquel Aige, ha assegurat que s’ha dissenyat una Festa Major pensant en totes les franges d’edats i gustos, “hi ha activitats culturals, esportives, lúdiques i musicals adaptades a totes les edats amb les que esperem que gaudeixin tots els balaguerins i balaguerines”. Així mateix, destaca que el retorn del concerts de la Nit del Jovent al pavelló d’Inpacsa permetrà allargar la festa fins ben entrada la matinada. Per la seva banda, l’alcalde, Josep Maria Roigé, ha ressaltat la “qualitat de les propostes incloses en el programa de la Festa Major, que dura menys, però compta amb grans orquestres i grups de rock i una excel•lent obra de teatre, a banda de les activitats clàssiques com els gegants i el concurs de sardanes, enguany amb més colles, la qual cosa promet que tindrem una gran competició”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.