Resolt el debat de la plaça porticada més gran de Catalunya

plaça porticada

Els veïns de Balaguer han presumit des de fa anys de tenir la plaça porticada més gran de Catalunya. Unes afirmacions que els han obert una rivalitat amb la ciutat de Vic que, contradient als balaguerins, asseguren que és la Plaça Major de la ciutat osonenca  la més gran de tot el país.

L’etern debat, que s’ha prolongat durant anys entre les dues capitals de comarca, es va tornar a encendre a twitter en els darrers dies. Va ser el balaguerí Arnau Torrente l’encarregat de posar fi a l’especulació posant les dades damunt la taula, amb el disseny d’un cartell que il·lustrava les característiques de cadascuna de les places.

Citant les oficines tècniques dels ajunaments de Vic i Balaguer, Torrente va il·lustrar que la Plaça Mercadal de Balaguer, amb una superfície de 8.100 m2, supera a la Plaça Major de Vic que en té 7.790 m2. El cartell destaca també altres atributs com el nombre d’arcades, la vegetació o els artistes que hi han actuat, un aspecte en el que la plaça vigatana ha demostrat superar amb escreix la de Balaguer.

Caldrà veure si el treball de Torrente és suficient per convèncer balaguerins i vigatans i serveix per segellar un debat que fa temps que dura.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.