Els Mossos d’Esquadra detecten un escorxador clandestí a Balaguer

escorxadorA mitjans de desembre els Mossos d’Esquadra van rebre informacions que apuntaven a l’existència d’un escorxador il·legal en una granja del camí de la Creu de Balaguer (Noguera).

El dissabte 21 de desembre agents de la Unitat Regional de Medi Ambient i de seguretat ciutadana de la comissaria de Balaguer van realitzar un dispositiu conjunt per confirmar aquesta activitat i es van adreçar a una granja situada al camí de la Creu de Balaguer.

En accedir dins el recinte els agents de la URMA van trobar un animal que acabava de ser sacrificat amb un tall al coll. Els agents van identificar al responsable de la granja i a les persones que havien comprat i sacrificat l’animal i que se’l volien emportar en una furgoneta. Dins el vehicle portaven un bufador i una bombona de butà per cremar el pel de l’animal i una destral i ganivets per esquarterar-lo.

A més els agents van aturar quatre vehicles en el camí d’accés a l’explotació, tots carregats amb les eines necessàries pel sacrifici. Tal i com van reconèixer anaven a comprar els porcs per matar-los allí mateix.

Tot apunta que els responsables de la granja venien directament els animals (porcs i xais) a les persones interessades i deixaven que els compradors els matessin en el pati de la granja. Després els compradors s’emportaven l’animal en canal o ja esquarterat. Tot això sense complir cap de les normatives vigents.

És per això que els agents van realitzar un acta amb valor de denúncia que es va derivar al Departament de Salut i al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.