Els bombers reben entre un i tres avisos diaris d’excursionistes perduts

El telèfon de la central de bombers de Lleida sona cada dia entre 1 i 3 vegades per socórrer persones que s’han perdut a la muntanya. Amb l’entrada de la tardor i l’inici de la campanya de bolets s’intensifiquen aquestes sortides per boletaires que s’han desorientat, es epr això que els bombers recomanen prendre algunes precaucions abans de sortir per evitar ensurts, com portar un equipament adequat, menjar, aigua i roba de colors vius, adaptar l’activitat a la condició física de cadascú evitant zones abruptes i amb risc de precipitació.

Recomanen especialment no anar sol i informar-se bé de la zona, comprovant la previsió meteorològica, planificar la tornada quan el dia es mes curt i prendre punts de referència per orientar-se. Portar mapes i sistemes tecnològics que inclouen GPS també poden ser de gran ajuda.

Al 2014 el cos de bombers de la generalitat va realitzar 86 serveis de recerca de boletaires arreu del país. El servei és més intens a la zona de Lleida on l’any passat van arribar a rebre fins a 5 avisos en un mateix dia i esperen que aquest any la temporada de boletaires sigui més tranquil·la.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.