El ple de Balaguer aprova una moció de rebuig a les actuacions policials en les manifetacions post-sentència

La moció es va aprovar amb 13 vots favorables, 3 vots en contra i 1 abstenció

El Ple Municipal de Balaguer va aprovar aquest dijous una nova modificació de la taxa reguladora per la prestació dels serveis i activitats físiques, referent al casal de Lapallavacara i el nou calendari fiscal, tots dos punts van ser votats per unanimitat pels regidors del plenari. El debat més extens de la sessió es va esdevenir amb la moció pel rebuig a les actuacions policials realitzades en les manifestacions post sentència presentada per la CUP.

EL text inicial demanava entra altres acords la destitució del Conseller Buch, a dissolució de les Brigades Mòbils de la policia dels Mossos d’Esquadra, la retirada dels cossos policials estatals del territori català i la dimissió de la delegada del govern Teresa Cunillera.  El regidor de Balaguer Ara si Joan Pla va abstenir-se.

Per la seva banda el partit socialista no es va mostra d’acord amb part del text de la moció i va manifestar el seu vot en contra.

Eel que fa el grup municipal Junts per Balaguer, en un primer va mostrar la intencionalitat de votar en contra ja que tot i que compartien bona part de ‘exposició de la moció no compartien parts dels acords presentats. Finalment i després de que el regidor de la CUP acceptés les esmenes proposades pel grup d’Esquerra per tal de que la moció es pogués aprovar amb l’àmplia majoria del ple, el sentit del vot de Junts per Balaguer va canviar. Finalment la moció es va aprovar amb 13 vots favorables 3 vots en contra i una abstenció

El ple també va aprovar amb 15 vots favorables i 3 abstencions una moció en defensa de la llibertat d’expressió i la iniciativa política al Parlament de Catalunya.


Informa: Miki Daviu

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.