El Passeig de l’Estació de Balaguer acull l’exposició “Espriu a l’àgora. Una lectura visual de l’escriptor”

Fins al proper dia 15 d’octubre el Passeig de l’Estació de Balaguer acull l’exposició “Espriu a l’àgora. Una lectura visual de l’escriptor”. Aquesta mostra està formada per 15 plafons, agrupats en cinc estructures metàl·liques triangulars, i està pensada per ser col·locada al carrer, en llocs concorreguts, com ara places o àrees de vianants, per tal que el públic se la trobi tot passejant. Cada plafó correspon a una lletra del nom i el cognom de Salvador Espriu, i cada lletra remet a un concepte clau per entendre la seva obra literària i el seu compromís cívic.

Els plafons contenen nombroses fotografies, textos curts i entenedors, i fragments de poesia o prosa de Salvador Espriu. En una primera lectura, l’exposició “Espriu a l’àgora” es pot recórrer en uns 10 minuts, mentre que si s’hi aprofundeix, hi ha material per una mitja hora llarga de visita. L’objectiu d’aquesta mostra divulgativa és atraure cap a la personalitat d’Espriu el públic que no el coneix gaire i en vol tenir una primera aproximació.

Es tracta d’una exposició itinerant que va començar simultàniament a Roses i Sitges. Durant sis mesos una trentena de municipis acolliran aquesta mostra al carrer, amb l’objectiu d’apropar la figura de Salvador Espriu a la ciutadania.

“Espriu a l’àgora” ha estat ideada, dissenyada i produïda per l’empresa Reunió de Papaia Projectes Artístics, que també s’encarrega de la itinerància. La mostra té el suport de l’Oficina de l’Any Espriu i la Institució de les Lletres Catalanes, així com dels Ajuntaments.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.