El nou pla de dinàmica educativa de Balaguer aprofundeix en l’aprenentatge lingüístic i el foment de l’esperit crític

La nova proposta, presentada als centres educatius, incorpora més de 20 activitats vinculades al coneixement de la ciutat i educació en valors

L’ajuntament de Balaguer i el Servei Educatiu de la Noguera han presentat el XXVI Pla de Dinàmica Educativa als responsables dels centres d’ensenyament de la ciutat. El projecte inclou fins a 21 propostes vinculades al currículum, que permeten als infants i joves conèixer el seu entorn més proper mentre participen en projectes culturals, esportius, de promoció de conductes saludables i d’educació ambiental o valors com la solidaritat i el civisme.Les activitats van adreçades a tots els centres d’educació infantil, primària i secundària de la ciutat. La regidoria d’ensenyament de l’ajuntament de Balaguer és l’encarregada de recopilar les propostes que dissenyen els diferents departaments municipals per tal d’agrupar-les sota un mateix paraigües i poder-les oferir als centres educatius amb l’objectiu que els equips docents puguin decidir quines propostes els interessa incloure en la seva programació anual de curs.El regidor d’Ensenyament, Miquel Aige, i el director del Servei Educatiu de la Noguera, Joan Arjona, han estat els encarregats de presentar el pla als equips directius dels centres d’educació infantil, primària i secundària. “Cada any intentem millorar el programa en base a les peticions que ens fan les escoles, intentant comptabilitzar diversió i aprenentatge”, ha dit. Així, entre les novetats d’enguany, cal destacar la ‘Ràdio a l’escola’, que permetrà als alumnes elaborar el seu programa de ràdio a partir d’entrevistes i la lectura dels seus textos, contes i obres de teatre, així com introduir-los en la recerca de la informació i la posterior redacció i locució de notícies. També s’incorpora una ‘Gimcana Lingüística’ amb una prova final entre les escoles i la revisió dels continguts de la Viquipèdia referents a la ciutat de Balaguer. “Hem apostat per activitats que aprofundeixin en la comprensió lectora, la capacitat d’entendre el món que ens envolta, el foment de l’esperit crític i el domini de la llengua”, ha indicat Aige.

Pel que fa a la resta d’activitats, incideixen en el coneixement de la ciutat, els seus equipaments (visita als monuments, al museu, l’arxiu i teatre) i festes; l’educació ambiental i viària i el foment d’hàbits saludables.

Informació i Fotografia: Ajuntament de Balaguer

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.