El Museu de la Noguera acull l’exposició “A tota màquina” sobre el tren de Tàrrega a Balaguer

El Museu Comarcal de la Noguera acull des del passat divendres l’exposició “A tota màquina” una mostra que pretén apropar al públic el cas paradigmàtic de planificació de ferrocarril secundari a les comarques de ponent: el tren de Tàrrega a Balaguer.

L’any 1848 es va implantar el ferrocarril a Catalunya i va suposar un factor clau de modernització i d’impuls econòmic del país.

Amb la construcció d’una xarxa bàsica de ferrocarril es van connectar les principals poblacions, però van quedar apartades moltes zones potencialment dinàmiques del país, es per això que va voler resoldre aquesta omissió amb el disseny d’una xarxa de ferrocarrils que complementés la bàsica: els ferrocarrils secundaris.

A la mostra, cedida per l’arxiu comarcal de Tàrrega, es pot gaudir d’una reproducció idealitzada d’una estació d’aquesta línia, es pot veure aquell antic projecte, els seus impulsors i el perquè del seu fracàs abans de veure la llum.

L’exposició que es podrà veure gratuïtament fins al 22 de juny, permet a tots els visitants asseure’s a un vagó de tren en el qual es fa un viatge virtual pel paisatge de la línia Tàrrega-Balaguer.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.