El divendres 11 d’abril es celebrarà la segona edició de la Fira d’Orientació Universitària de la Noguera

Edició 2013 de la Fira Universitària de la Noguera (Foto: Consell Comarcal Noguera)

Edició 2013 de la Fira d’Orientació Universitària de la Noguera (Foto: Consell Comarcal Noguera)

El proper dia 11 d’abril de 2014 tindrà lloc al Consell Comarcal de la Noguera la segona edició de la Fira d’Orientació Universitària de la Noguera. Aquesta fira pretén donar resposta a les demandes que havien expressat els joves de la comarca per tal de poder disposar de més informació a l’hora d’escollir un centre universitari on cursar els graus, un cop acabada la secundària.

Després de la bona acollida que va tenir la primera edició, en aquesta segona més de 200 estudiants de 1r i 2n de Batxillerat dels diferents instituts de la comarca han confirmat la seva assistència, i es tornarà a comptar amb la participació d’una quinzena d’universitats del país que durant tot el matí disposaran d’un estand informatiu al claustre del Consell Comarcal on donaran informació personalitzada a tots aquells joves de la comarca interessats en els seus centres. Paral·lelament, es faran xerrades informatives de les diferents facultats i universitats en diferents espais del Consell Comarcal.

Les taules rodones també tindran el seu espai a la Fira. A la primera taula, que començarà a les 10.15 h, es tractarà el tema del retorn dels joves al món rural, i a la segona,  programada a les 13.00 h, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) exposarà els ajuts i subvencions a l’abast dels joves universitaris. També hi haurà un temps per explicar el nou programa integrat de la Unió Europea anomenat ERASMUS + , que s’emmarca dins els objectius polítics de la Comissió Europea (Estratègia 2020) i el Marc renovat de cooperació en l’àmbit de la joventut 2010-2018. Aquesta sessió servirà per informar dels objectius, les possibilitats de mobilitat i les accions del programa, així com el seu funcionament pràctic en l’àmbit de Joventut.

A més a més, durant tot el matí els i les joves podran participar en un Gran Dictat i gaudir de servei de bar. La final del Gran Dictat tindrà lloc el dia 25 d’abril a l’Oficina Jove de la Noguera, situada a l’edifici de Lapallavacara.

Totes les activitats es duran a terme de les 9.00 h a les 14.00 h i per poder participar-hi cal inscriure-s’hi prèviament al web de l’Oficina Jove (www.noguerajove.cat) o bé a la pàgina de la Fira d’Orientació Universitària de la Noguera a Facebook.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.