Educació i lleure a Creu Roja Joventut la Noguera en el marc del Dia Universal de la Infància

El dret a l’educació, a la salut, a un habitatge o a jugar són alguns dels drets principals que tenen els infants i sovint no es cobreixen.

El 20 de novembre se celebra el Dia Universal dels drets dels infants, una data que té com a objectiu recordar a la ciutadania que els nens i nenes són el col·lectiu més vulnerable i el que pateix més les crisis i els problemes del país.

Des de Creu Roja la Noguera, fa anys que treballen amb els infants a través de diferents projectes d’inclusió social amb l’objectiu de cobrir les mancances educatives, lúdiques i d’habilitats socials que presenten els nens i nenes de la comarca.

Per tal de realitzar activitats diàriament, tenen dos projectes en marxa, el primer adreçat als més petits és el Projecte esplai, en el qual s’ajuda als nens i nenes a fer els deures que porten de l’escola i després dediquen una hora a l’educació en lleure.

Per als joves adolescents que no tenen prou recursos econòmics, hi ha el Projecte èxit escolar, on se’ls fa reforç de les matèries que més els costen i d’aquesta manera se’ls ajuda a treure’s el títol de l’ESO.

Per a fer possible aquestes tasques, darrere hi ha un equip que està format per perfils molt diversos, des de voluntaris de la pròpia entitat fins a ex professors que aporten el seu granet de sorra a nivell educatiu.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.