‘Dotze homes sense pietat’ inaugurarà aquest dissabte el cicle de tardor del Teatre Municipal

Dotze membres d’un jurat han de decidir sobre la innocència o culpabilitat d’un jove de 18 anys acusat d’assassinat en primer grau. En una sala annexa a un jutjat, un sufocant dia d’estiu, la majoria del jurat vota enviar a la cadira elèctrica el noi. Un dels membres intentarà convèncer la resta que existeix un dubte raonable suficient com per a canviar el veredicte.

L’obra analitza d’una manera sensible i impactant el cor i la ment humana. Mostra les diferents maneres de veure un mateix fet en funció de les vivències i prejudicis de cada persona. Ells han de posar-se d’acord, per unanimitat, si el condemnen a mort o el deixen lliure; saben que contra la sentència no hi ha cap tipus de recurs. La vida d’una persona està en les seves mans, uns en tenen prou amb tot el que s’ha dit al judici creient la tesi del fiscal, d’altres volen saber més i aprofundir en les proves.

Amb aquesta obra de Reginald Rose la Fundació Marguerida de Monferrato inaugurarà aquest cap de setmana el cicle de Tardor del Teatre Municipal de Balaguer. La direcció anirà a càrrec de Josep Maria Llobet.

Les representacions es faran dissabte 28 de setembre a les 10 del vespre i el diumenge 29 de setembre a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal. Es poden adquirir les entrades anticipades a la llibreria Nobel de Balaguer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.