Desmunten una grua al Passseig de l’Estació de Balaguer després que els veïns en demanessin repetidament la seva retirada

Una grua hidràulica de grans dimensions retira la grua d'obra.

Una grua hidràulica de grans dimensions retira la grua d’obra.

La retirada d’una grua torre al Passeig de l’Estació de Balaguer va causar dimecres, malgrat el mal temps, expectació entre veïns i vianants. Per procedir al desmuntatge, es va haver de recórrer a una grua hidràulica de grans dimensions capaç d’aguantar el pes del braç i la base de la grua torre.

Per tal que el propietari tragués la grua, l’Ajuntament de Balaguer va iniciar el passat mes d’abril una ordre d’execució a instàncies dels veïns de la zona. Després de diversos requeriments, s’ha aconseguit que l’amo de l’immoble retiri la grua, assumint-ne la totalitat del cost. La constructora de l’immoble, ubicat al Passeig de l’Estació número 35, va sol·licitar a principis de 2008 permís per instal·lar aquesta grua torre, que, malgrat la paralització de les obres, no va retirar, causant malestar entre els veïns pel perill que comportava i per la proliferació de cigonyes.
L’Ajuntament de Balaguer té en marxa altres requeriments per instar a la retirada de grues d’obra. Habitualment, es tracta de processos llargs i complexos, ja que, d’una banda, afecten a propietats privades (tant els edificis com les grues) i, de l’altra, pel canvi de titularitat que han experimentat els immobles arran de la crisi econòmica, cosa que en complica la localització.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.