Desenes de voluntaris s’ofereixen per arreglar els desperfectes ocasionats a les trinxeres republicanes dels Tossals de Montgai

L’Ajuntament de Montgai ha rebut desenes de peticions de voluntaris disposats a arranjar les destrosses causades a les trinxeres republicanes de la Guerra Civil ubicades a la zona dels Tossals de Montgai. Jaume Gilabert, alcalde del Municipi ha agraït la disposició que ha mostrat la població i ha admès que la restauració seguirà uns paràmetres tècnics. Des del consistori de Montgai s’ha fet una crida al voluntariat pel diumenge 20 de gener data que s’aprofitarà per fer una jornada sobre el Memorial Democràtic.

Tot i que van rebre l’avís de l’acte vandàlic el darrer dia de l’any, l’Ajuntament de Montgai calcula que els danys van poder ser ocasionats el dia 30 de desembre ja que la data coincideix amb altres bretolades succeïdes al municipi de Bellmunt, i no creuen que els actes tinguin una connotació política.

Des del consistori no han quantificat el cost material dels desperfectes però si que afirmen que han afectat en la totalitat de l’espai.

Per l’alcalde del municipi les destrosses tenen una afectació més moral que econòmica.

Les trinxeres dels Tossals de Montgai es un espai molt freqüentat per centenars de visitants durant l’any i que el municipi va recuperar i restaurar l’any 2010 en el marc del Memorial democràtic. Curiosament el passat 7 de gener del 2018 va fer 80 any que l’espai va ser abandonat pel bàndol republicà assetjat per l’exèrcit franquista.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.