El Consell Comarcal presenta el projecte de cooperació transfronterera “Pirineus, la nuit”

El Consell Comarcal de la Noguera ha aconseguit una subvenció de 569.000 euros de fons europeus per executar el projecte de cooperació transfronterera “Pirineus, la Nuit”

Una projecte que l’Ens comarcal a través del COU el realitzarà conjuntament amb dos empreses públiques de Navarra i i amb l’observatori Astronòmic Pic du Midi i l’associació Astronòmica A Ciel Aouvert, de França.

El projecte “Pirineu, la Nuit” pretén millorar la qualitat dels ecosistemes fronterers a banda i banda dels Pirineus mitjançant una estratègia científica realitzada conjuntament entre els socis de projecte.

A més el projecte contempla també diverses accions pròpies del Parc Astronòmic com la senyalització viària a les entrades dels Montsec amb certificació Starlight que properament es confirmarà la renovació, l’adequació de tres miradors astronòmics vinculats a monuments megalítics i la renovació de la zona de l’exposició permanents interactiva del Centre d’Observació de L’Univers que es realitzarà durant el 2018.

Les actuacions pròpies del consell tenen un cost total de 875.000 euros dels quals 569.000 es sufragaran amb la subvenció del fons europeu, per la presidenta del Consell aquesta subvenció és un doble motiu de satisfacció ja que creu que també es un reconeixement a la gestió feta del parc.

En el marc del projecte  també s’intentarà que el territori del Montsec aculli i organitzi el Congrés artificial Light de l ‘any 2020. El congrés multidisciplinari més important del món en matèria de contaminació lumínica i medi nocturn.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.