Els comerciants de Balaguer es formen davant l’entrada en vigor d’una nova llei de protecció de dades

El proper divendres 25 de maig entra en vigor una nova llei de protecció de dades que obliga als comerciants a extremar les mesures de seguretat per tal d’evitar que les dades dels seus clients puguin ser robades o hackejades.

A Balaguer durant una xerrada informativa sobre Whatsapp als comerciants de la ciutat en el marc de la setmana del comerç ja es va fer una introducció del que suposaria l’entrada en vigor d’aquesta nova normativa europea. Entre els comerciants hi va haver certa confusió i des de l’Associació de Comerciants s’ha organitzat una xerrada a càrrec de l’advocada Mireia Pardell per aclarir dubtes i donar les eines necessàries als seus socis.

Aquesta nova llei implica que qualsevol autònom o empresa que pugui tenir dades de caràcter personal dels seus clients o proveïdors haurà de seguir les mesures de seguretat implantades.

Aquest seria el major handicap ja que els comerços viuen de les seves bases de dades per poder promocionar-se.

D’altra banda la nova normativa regula que els proveïdors externs que tractin les bases de dades dels comerços donin les garanties que estableix el reglament general de protecció de dades.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.