Comencen les visites escolars al COU d’Àger

Si la setmana passa el COU obria les portes de la 11a temporada al públic general, aquesta setmana ha estat el torn dels escolars. Un col·lectiu que l’any va suposar aproximadament el 11’5% del total de les visites que va rebre el centre i des d’on esperen que aquest percentatge pugui augmentar en aquesta i futures temporades.

Les visites escolars gestionades pel centre d’observació de l’Univers varien segon les edats del grup que oscil·len entre infants de 3 a 4 anys fins alumnes de Batxillerat i cicles formatius. L’oferta varia de les vistes generals i s’hi acostumen a afegir diferents taller educatius.

En aquesta ocasió han estat els alumnes de 4 d’ ESO del col·legi Maria Moliner d’Andorra els qui després d’una petita sessió teòrica sobre la tipologia d’espectres i la construcció d’un espectròmetre artesanal, han pogut visitar els diferents telescopis del centre. Pels alumnes una oportunitat d’introduir-se al món de l’astronomia tal i com afirmen els professors d’aquesta escola que ja són uns habituals a les visites al centre d’observació de l’Univers.

El centre d’observació va començar a gestionar les visites escolars en el curs 2012-2013 i des de llavors la tipologia de visites s’han anat modificant i es continua fent any rere amb l’objectiu de renovar les activitats ofertes al centres.

Pel centre d’observació de l’Univers les visites escolars són també un esquer per les famílies per aquest motiu els escolars marxen sempre amb una invitació, un element més de la promoció de l’equipament arreu del territori.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.