Comencen les proves de competències bàsiques de sisè primària

Amb la prova de coneixement del medi natural han començat, aquest dimarts al matí, les proves de competències bàsiques dirigides als alumnes de sisè de primària. Demà serà el torn de la llengua castellana i les matemàtiques i finalment dijous realitzaran les proves de Llengua estrangera i Català. Amb aquestes cinc matèries s’avaluaran el nivell d’adquisició dels coneixements dels alumnes de sisè abans de fer el salt a l’ensenyament secundari.

Pel professorat dels centres educatius de primària les proves també suposen una valuació de les metodologies aplicades als respectius centres.

Per primer cop els alumnes de sisè s’han enfrontat avui a la prova de coneixement del medi considerada una competència bàsica per no clau. L’exercici  avalua l’habilitat de l’alumnat per resoldre problemes, explicar fenòmens naturals i tecnològics, interpretar dades, comprendre, la metodologia científica i analitzar i avaluar aplicacions tecnològiques entre d’altres

Des del consell superior d’avaluació del sistema educatiu s’ha explicat que es treballa per seguir incorporant noves competències en un futur.

En total a Catalunya s’enfronten als exàmens de competències bàsiques més de 80.000 alumnes

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.