Els centres escolars de Balaguer preparen les proves d’avaluació diagnòstica

Aquesta setmana ha iniciat el període perquè els alumnes de 3 de primària realitzin les proves d’avaluació diagnòstica que s’efectuen a la meitat del curs escolar.

Els alumnes de tercer de primària s’enfronten a unes proves de caràcter orientatiu i formatiu per al centres que en cap cas determinen l’expedient acadèmic individual de l’alumnat. Tot i el debat sorgiT arrel d’aquestes proves des dels claustre de professorat de l’escola de la Noguera de Balaguer veuen les proves diagnòstiques com un bon mecanisme per saber el nivell d’aprenentatge dels alumnes.

Les  proves avaluen l’assoliment de la competència lingüística en llengua catalana i llengua castellana i la competència matemàtica a la meitat del tercer curs d’educació primària. Les proves no tenen una data fixada per realitzar-se i avui en aquesta escola de la capital de la Noguera es realitza un assaig basant-se amb una prova del curs passat, d’aquesta manera des del professorat s’intenta gestionar el nerviosisme de l’alumnat poc habituat a realitzar una avaluació d’aquestes característiques.

Els resultats de les proves són de correcció interna pels propis centres i conjuntament amb altres indicadors, ajuden al professorat a analitzar, valorar i reorientar, si cal, la pràctica docent per assolir les competències i els aprenentatges que estableix el currículum.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.